KOOTD

keskiviikko 9. toukokuuta 2018


Ihanaa kun on lämmin! Lumin kanssa ulos lähteminen on niin paljon helpompaa, kun ei tarvitse tehdä muuta, kuin laittaa kengät jalkaan. Toki lämpö on muutenkin kiva juttu, viihtyy itsekin ihan eri tavalla pihalla, kun saa nauttia ihanasta auringosta. Ja tietenkin Lumin on helpompi tutkia kaikkea, kun ei tarvitse pitää hanskoja.

Ulkona touhuaminen onkin nykyään niin hauskaa, kun Lumi on jo sen verran isompi. Hän kuljeskelee itse ympäriinsä ja tutkii (ja tahtoisi maistaa..) kaikkea mitä sattuu löytämään. Aarteikseen hän keräilee milloin kiviä, milloin käpyjä. Aarteet on myös hyvä vaihtaa aina muutaman askeleen välein. Hassu tyyppi.Nyt kun Lumin liikkuminen on jo niin ketterää ja sujuvaa, on puhe selvästi alkanut kehittyä enemmän. Ulkona Lumi osoittelee kaikkea ja toistelee asioitten nimiä. Hän osaa sanoa jo melko hienosti auto, käpy ja lintu. Toki harvemmin Lumilla on aikaa sanoa sanaa oikein, hän puhuukin paljon vain sanojen lopputavuilla. 

Hetkittäin hänellä tuntuu olevan vähän epäselvyyttä siitä, että mikä onkaan mikä. Esimerkiksi yhtenä päivänä Lumi osoitti lentokonetta ja totesi, että lintu. No, onhan se nyt melkein kuin lintu. Lumi on myös vahvasti sitä mieltä, että kitara on auto. Tätä en kyllä ymmärrä, koska eihän kitara muistuta autoa yhtään!

Tämä vaihe on kaiken kaikkiaan hauska vaihe. Lapsi puhuu paljon ja yleensä vain vanhemmat ymmärtää, mitä lapsi oikeastaan sanokaan. Meidän tilanteessa minä ymmärrän Lumin puhetta parhaiten, koska vietän hänen kanssaan eniten aikaa. Täytyy kuitenkin myöntää, että kyllä niitä hetkiä on vielä aika paljon, kun en yhtään ymmärrä mitä hän tarkoittaa osoittaessaan jotakin ja höpöttäessään kamalasti samaan aikaan.


Paita Metsola / Panta & housut Pono / Kengät Ecco

MEIDÄN VAPPU

torstai 3. toukokuuta 2018


Meillä oli kyllä kiva vappu! Tai sanotaan sittenkin niin, että meillä oli kiva vappuaatto, itse vappupäivä ei ollut ihan niin kiva..

Vappuaattona haluttiin tehdä jotain kivaa koko perhe yhdessä. Joten kun mieheni pääsi töistä, päätimme lähteä käymään tivoli Seiterässä joka oli Kirjurissa. Meillä ei ollut mitään tietoa siitä, että pääseekö Lumi edes mihinkään laitteisiin, mutta haluttiin käydä katsomassa.

Tivolissa oli tietenkin vaikka mitä laiteitta ja tuli kyllä oma lapsuus mieleen! Tivoliin oli aina pakko päästä kun se oli kaupungissa ja kaikista hurjimmat laitteet oli niitä kaikista parhaita. Lumi nyt ei tietenkään vielä mihinkään hurjiin laitteisiin mene, mutta yhteen laitteeseen päästiin kuitenkin. Nimittäin heppakaruselliin! Lumi vaikutti sille, että laite olisi saanut olla paljon vauhdikkaampikin (hän on varmaan kotona tottunut isin kanssa niin hurjaan menoon, että heppakarusellit on aika tylsiä!).

Tivoli näin pienen lapsen kanssa oli aika äkkiä nähty ja siirryttiinkin aika pian Kirjurin leikkipuistoon kahville. Hörpittiin kahvit ja syötiin pehmikset jonka jälkeen käytiin pienellä kävelyllä puiston ympäri ja jäätiin vielä hetkeksi laskemaan liukumäkeä. 


Tultiin kaupan kautta kotiin, syötiin perinteistä vappuruokaa, eli ranskalaisia ja nakkeja. Jälkkäriksi oli tietenkin pikkumunkkeja, mitkä oli muuten ihan sairaan hyviä!

Suunniteltiin, että oltaisiin vappupäivänä käyty kiertelemässä vapputorilla, mutta kuten alussa jo mainitsinkin, ei vappupäivä mennyt ihan putkeen. 

Aamulla yhdessä sängyllä makoillessamme Lumi tökkäisi minua aika kovaa silmään ja minulla tuli sarveiskalvoon aika iso viilto. En jaksanut lähteä istumaan päivystykseen koko päiväksi, joten mieheni kävi hakemassa apteekista silmätippoja ja päätettiin pärjätä niillä. 

Silmä oli koko päivän todella kipeä ja molemmat luomet todella turvoksissa. Silmä oli myös niin valoarka, että istuttiin koko päivä sisällä pimeässä. Onneksi se oli jo seuraavana päivänä paljon parempi ja tänään siinä ei tunnu enää mitään.


Sellainen vappu meillä tänä vuonna! Miten teidän vappu sujui?

TYÖPISTE + ALEKOODI

maanantai 23. huhtikuuta 2018


Yhteistyössä Luklabel

Olen jo pitkään toivonut, että meillä olisi tilaa työhuoneelle. Mutta kuten olen monta kertaa aiemmin sen jo sanonutkin, meillä on todella pieni asunto, eikä ole toivoakaan, että olisi jotain työhuonetta. Seuraavaan kotiin sitten!

Halusin kuitenkin jonnekin työpisteen ja vaihtoehtoja tälle ei ollut montaa. Vaihtoehto 1. Keittiön pöydän ääreen. Vaihtoehto 2. Makkarin lipaston päälle. Joko arvaatte kumman valitsin? Vaihtoehto 2. tietenkin, koska en sietäisi sitä, että keittiön pöydän ääressä olisi koko ajan kaikkea kamaa.

Minulla on siis nyt oma seimomatyöpiste makuuhuoneessa lipaston päällä. Lipasto on onneksi minulle juuri sopivalla korkeudella, joten se passaa vallan mainiosti!


Olin ihastellut monesta instagramtilistä, miten heillä oli hieno rautakehikko työpöydän yllä ja halusin itse samanlaisen. Suunnittelin mielessäni miten kivasti siihen saisi kaikkia tärkeitä lappusia ja miten se toisi heti lisää sellaista työpisteen tunnelmaa (lipasto kun ei suoranaisesti välitä työpistefiilistä...).

Tämä rautakehikko on siis Luklabelilta ja miten voikin noin yksinkertainen juttu, olla niin kiva sisustuselementti! Rakastuin tähän ihan heti. Aluksi mietin, että laitanko sitä sittenkään makkariin, että tämähän olisi käynyt eteiseenkin ulko-oven viereen ja seuraavassa asunnossa sen voisi laittaa vaikka keittiöön.. Mutta toteutin kuitenkin alkuperäisen suunnitelmani.Laitoin siis rautakehikon seinää vasten lipaston päälle ja kiinnitin siihen kalenterin ja pari kuvaa Lumista. Lisäksi tahdoin työpisteeseen jotain eloa, joten päätin, että siinä asustanut aloevera saa jäädä siihen.
Mielestäni työpisteestä tuli ihana ja se onnistui hyvin. Juuri sopivan yksinkertainen ja fresh. Vai mitä mieltä olette?

Loppuun vielä hyviä uutisia! Sain nimittäin myös teille alekoodin Luklabelille, huippua! Koodilla Kotiportailla, saatte 15% alennusta Luklabelin verkkokaupasta 27.4. klo 23.00 asti. Tämän rautakehikon lisäksi sieltä löytyy vaikka mitä ihanaa, mm. se meidän ihana puputaulu.. Sinne vaan shoppailemaan, hop, hop!

NEUVOLAKUULUMISIA 1v 3kk

keskiviikko 18. huhtikuuta 2018


Ette tiedä miten paljon minua harmittaa, kun en ole muistanut kirjoittaa 1-vuotisneuvolasta! Olen kyllä "laittanut sen ylös", mutta unohdin ihan täysin kirjoittaa siitä, enkä minä nyt tietenkään enää muista, että miten se meni. HÖH!

Käytiin kuitenkin siis tällä viikolla uudestaan neuvolassa. Meillä oli 1v 3kk neuvola, mitä ei ilmeisesti monessa paikassa ole. Olen ymmärtänyt niin, että tämä on muutettu juuri hetki sitten niin, ettei tässä välissä olisikaan neuvolakäyntiä, joten sen takia tässä on eroja.


Tykkään edelleen käydä Lumin kanssa neuvolassa, on aina yhtä kiva kuulla lapsen mitat ja päästä vähän kertomaan kuulumisiaan jollekin, jota oikeasti kiinnostaa kuulla miten nukut yösi. Niinpä siis tälläkin kerralla kyseltiin, että miten meillä nukutaan, syödään tai  muuten vain voidaan.

Olen jo sisäistänyt sen, että lapsen kanssa elämisessä mikään ei ole niin varmaa, kuin epävarma ja tuntuukin, että kaikki muuttuu ihan jatkuvasti. Juuri kun ajattelet, että okei, nyt lapseni on oppinut syömään itse lusikalla, samassa se mokoma paiskoo kaiken pitkin lattioita kovan itkun ja raivoamisen saattelemana. Okei, ei sittenkään.

Niinpä kerroin siis kaikista vaiheista miten meillä on ollut syömättömyyttä ja miten meillä heräillään huutamaan keskellä yötä ja miten meillä selvästi on jo jotakin esiuhmaa ja miten äiti ei meinaa millään jaksaa sellaista turhanpäiväistä kiukuttelua. Kaikkeen neuvolan täti totesi tottakai, että iälle tyypillistä. Niinpä tietenkin.


Kokeiltiin miten palikkatornin rakentaminen sujuu. Tämä oli koko neuvolan hauskin osuus, sillä neukkutäti laittoi kaksi palikkaa lattialle päälleikäin malliksi ja kysyi Lumilta, että tahtoisiko hänkin rakentaa tornin? Lumi katseli tornia pari sekunttia ja rakensi itse neljän palikan tornin hakemansa lelutraktorin katon päälle. Minua nauratti. Kuvittelin mielessäni, että jos Lumi osaisi puhua jo sujuvasti hän sanoisi "Tätyli hei, vähän haastetta kiitos, mä olen rakentanut torneja jo iät ja ajat!".

Mitat otettiin tottakai myös ja tällä kerralla Lumi olikin venahtanut pituutta melko paljon. Hän on aina kasvanut vähintään -1 käyrällä, mutta nyt pituus hyppäsi 0 käyrälle! Paino menee hiukan 0 käyrän alapuolella, mutta sitäkin on tullut oikein mukavasti. Neukku sanoikin, että hienosti kasvaa tasaisesti käyrillään.

Seuraava neuvola onkin sitten puolitoistavuotiaana. Silloin saisi ottaa vesirokkorokotteen jos haluaa. Itse en ole siitä ihan varma, jotenkin säälittää piikittää toista ja kun minulla itselläni vesirokko oli niin helppo. Mitä mieltä olette, kannattaako se ottaa? Oletteko ottaneet itsellenne tai lapsellenne?

SEMPERIN UUTUUSPUUROT

tiistai 17. huhtikuuta 2018Mainos Semper

Meidän perhe pääsi ottamaan osaa Semperin testiryhmään ja saatiin testattavaksi neljä erilaista uutuspuuroa. Merkkinä Semper on meille erittäin tuttu, olemme ostaneet paljon tältä merkiltä ruokia, välipaloja ja pussipuuroja, ja olemme olleet tyytyväisiä tuotteisiin. Niinpä lähdimme mielellämme ja mielenkiinnolla mukaan tähän testiryhmään.

Tällä kertaa kyseessä oli siis jauheesta valmistettava puuro.  Itse pidin ehdottomasti siitä, miten helppoa valmistus oli, sillä siihen tarvitsi vain jauheen ja kuumaa vettä ja sitten vain sekoiteltiin. Valmistus oli siis helpompaa, kuin sen peruskaurapuuron, joka täytyy valmistaa kattilassa tai mikrossa. Tuotteen pakkauksesta annan myös plussaa, sillä pakkaus on mielestäni tosi kätevä. Se on hyvän mallinen ja näppärästi avattavissa ja suljettavissa.


Meillä on ollut lähiaikoina havaittavissa pientä lakkoilua puurojen suhteen, joten ajankohta tälle testaukselle ei ollut maailman paras. Lähdin kuitenkin innolla kokeilemaan, jospa Lumi suostuisi näitä syömään. Sain Lumin maistamaan puuroja melko hyvin ja olen toiveikas sen suhteen, että ehkä näillä saisimme puuron taas maistumaan. 

Kokeilimme ensimmäisenä maustamatonta puuroa, joka oli ehkäpä vähän uhkarohkea veto, sillä Lumi on tottunut syömään puurossaan aina jotakin hedelmä- tai marjasosetta. Lopputulos oli siis vähän sellainen kuin odotinkin, hän ei hirveästi tykännyt. Sen sijaan makupuurot maistuivat paremmin ja etenkin, jos tein ne veden sijaan maitoon, näin maku oli varmaankin Lumille hiukan tuntumpi, nimittäin normaalisti teen aina hänen puuronsa näin. Saimme maustamattomatkin puurot maistumaan niin, että ne teki maitoon ja laittoi sekaan jotakin hedelmäsosetta.


Tämä tuote sisältää vaikka mitä lapselle tärkeitä ravintoaineita, esimerkiksi öljyjä, useita kivennäisaineita (kalsium, rauta, sinkki, jodi), vitamiineja (A, D, E, C...) sekä maitohappobakteereja. Mielestäni tämä on hurjan kätevää kun yhdestä paketista saa kaiken! Vaikka itse annankin yleensä tarvittavat monipuolisesti ravinnon kautta, niin onhan tämä nyt helppo! Syöttämällä lapselle tätä saa aamu- ja iltapuurosta kaiken tuon, eikä niistä tarvitse sen enempää stressata.

Kaiken kaikkiaan nämä puurot toimivat varmasti erinomaisena vaihtoehtona sille ainaiselle kaurapuurolle!

Osallistu kilpailuun ja voita 150e arvoinen hemmottelupalkinto!
Kerro mikä Semperin tuotteista on sinusta mieluisin ja voita 150e arvoinen lahjakortti Holiday Club-kylpylään. Osallistu kilpailuun alla olevasta linkistä 4.5.2018 mennessä. Ilmoitamme voittajalle henkilökohtaisesti.

Osallistu kilpailuun tästä!


Vastanneiden nimi- ja osoitetietoja voidaan käyttää ja luovuttaa suoramarkkinointitarkoituksiin henkilötietolain mukaisesti. Lisätietoja Otavamedia Oy:n rekisteriselosteesta.

LUMIN VÄLIKAUSI

tiistai 27. maaliskuuta 2018Vuosi sitten ei tarvinnut vielä paljoa välikausivaatteita miettiä, Lumi oli vielä silloin pieni nyytti joka ei ulkoillut muuten, kuin vaunuissa. Viime syksyksi hankin Lumille housut ja takin. Tuolloin kuvittelin, että pääsisin niin helpommalla, ei tarvitsisi sitten ostaa takkia erikseen. Takki ja housut yhdistelmä osottautui kuitenkin huonoksi valinnaksi näin pienelle ihmiselle, joten vahingosta viisastuneena, päätin tänä vuonna hankkia haalarin ja takin sitten erikseen.

Aluksi piti tehdä valinta, kuori- vai softshellhaalari. Pienen pohdinnan jälkeen päätin, että vaikka softshell on saanut paljon moitteita, annan sille mahdollisuuden, onhan minulla itsellänikin ollut useampikin softshelltakki ja olen ollut niihin tyytyväinen.


Lähdin siis selailemaan nettikauppoja (koska olen aivan liian laiska ostamaan vaatteet oikeasti liikkeestä. Ostan myös 95% omista vaatteistani netistä..). Olin lukenut paljon kehuja Name Itin shoftshelleistä, joten päätin tsekata ne. Toisin kuin ilmeisesti usealla muulla, minua ei yhtään napannut kukallisetkuosit ja mitään muuta ei tuntunut oikein löytyvänkään. 

Päätin siis ryhtyä selaamaan facekirppuja. Sieltä löysin muutaman sopivan yksilön, mutta mittaamisien myötä huomasin aina haalarin joko liian isoksi tai liian pieneksi. Ei siis onnistanut sitäkään kautta.

Tässä vaiheessa oli jo melkoinen ahdistus päällä, pian olisi kevät ja mittari plussan puolella, eikä minun lapsellani ollut välikausivaatteita. Sitten muistin, että Torikin on olemassa! Klikkailin itseni siis tori.fi sivustolle ja se ei pettänyt taaskaan. Löysin sieltä aivan uudenveroisen Name Itin softshellin ja vielä vallan sopuhintaan!


Haalarin hankita oli suoritettu ja seuraavaksi piti hommata kengät. Se hoitui helposti, sillä Lumin mummu oli luvannut ostaa Lumille hyvät ensikengät synttärilahjaksi. Niinpä soitin mummulle kun huomasin, että Puuvillassa oli "Johan on markkinat" ja Eccon liikkeessä alennuksia. 

Menimme yhdessä kauppaan katselemaan kenkiä (niitä ei ikävä kyllä voinut tilata netistä, haha!) ja vaikka myyjä koitti meille kovin myydä jotain "supersöpöjä" vaaleanpunaisia kiiltäviä kenkiä, ostimme mustat, koska ne nyt vaan menee kaiken kanssa.


Kengät ja haalari löytyi ja vielä tarvittiin asusteet. Tiesin jo varmaan tammikuussa mitkä haluaisin, koska olin ostanut Lumille tummansinisen Picon jo talvella. Halusin ihan ehdottomasti Ponon supersöpön tupsupipon ja tuubihuivin, molemmat vaaleanpunaisena, koska se sopii ihan mielettömän hyvin tummansinisen kanssa!

Odottelin, että Ponolle tulisi jokin alennus ja niinpä naistenpäivänä tulikin ja silloin klikkailin asusteet ostoskoriin ja kotiin. Kun paketti saapui, olin ihan myyty. Ne sopivat Lumille ihan täydellisesti!

Vielä olisi ostoslistalla jotkut hanskat, löytyisikö Reimalta mitään hyviä? Meillä olisi sinne mummolta lahjakortti.. Mitä hanskoja suosittelette välikauteen?


PERJANTAIN KAHVI #54

perjantai 16. maaliskuuta 2018


Nämä viikot ovat viime aikoina olleet aika kiireisiä. Koulussa on nyt hurja tahti päällä, kun teemme opintoja ja harjoittelua samaan aikaan. Onneksi huhtikuun aikana alkaa helpottaa ja sitten loppu keväälle ei olekaan enää paljoa mitään opintoja.

Lumi on nukkunut aika huonosti nyt jo useamman viikon. Tuntuu, että sen jälkeen kun hän täytti 1v, on yöunet menneet huonommin. Lumihan nukkui jo pitkään yönsä heräämättä, vaan ei nykyään. Joinakin öinä Lumi saattaa herätä vain kaksi kertaa, kun taas toisina varmaan 500 kertaa, siltä se ainakin minusta tuntuu. Onneksi on noita vähän parempiakin öitä, en nimittäin tiedä millainen zombie olisin, jos en saisi välillä nukkua kunnolla.

Luulen, että Lumin huonot yöt johtuvat läpi puskevista hampaista. Alas oikealle on tullut pari hammasta ja ikenet näyttävät siltä, että moneen kohtaan on tulossa ihan pian lisää. Pitäisi muistaa antaa aina joka ilta särkylääkettä, niin silloin yöt sujuisivat varmasti paremmin..

Tänä viikonloppuna suunnataankin Kuopion lähistölle. Me mennään nimittäin isäni luokse pikkuveljeni rippijuhliin. Ihanaa päästä kotiseudulle ja kuuntelemaan taas savonmurretta! Muutenkin jo niin pitkä aika siitä, kun olen viimeksi nähnyt isääni tai Lumi ukkiaan. Aika pitkä ajomatka sinne kyllä on, mutta mielestäni se on sen arvoista. Odottelen jo kovasti perille pääsyä.

Ihanaa viikonloppua kaikille seuraajilleni! <3
CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan